Politica de confdențialitate

Începând cu intrarea în vigoare a Regulamentului European 2016/679 privind protecția și prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date (GDPR), vizitatorii site-urilor web au dreptul să fie informați în mod specific și la zi despre toate datele care sunt colectate despre ei, scopul colectării ca și despre unde și cui sunt transmise aceste date. 

Castrol Lubricants RO  vă asigură că datele dumneavoastră cu caracter personal sunt prelucrate conform GDPR, iar politicile noastre sunt întocmite în conformitate cu Regulamentului (UE) 2016/679 .

Notificare privind protecția datelor

Castrol Lubricants RO (denumită în continuare „Castrol” sau „Noi” sau „nouă”) apreciază vizita dumneavoastră pe paginile noastre de internet (denumita și „Oferte online”) și interesul față de compania și produsele noastre.

Castrol vă respectă intimitatea

Protecția vieții private pe parcursul prelucrării datelor cu caracter personal, precum și securitatea tuturor datelor de afaceri reprezintă o preocupare importantă pentru noi. Păstrăm confidențialitatea datelor cu caracter personal colectate în timpul vizitei dumneavoastră pe Ofertele online și le procesăm doar în conformitate cu reglementările legale.
Protecția datelor și securitatea informațiilor sunt incluse în politica noastră corporativă.

Operatorul

Castrol este operatorul responsabil pentru procesarea datelor dumneavoastră; excepțiile sunt subliniate în prezenta notificare privind protecția datelor.
Datele noastre de contact sunt următoarele: Castrol Lubricants RO, Bulevardul Corneliu Coposu nr. 6-8, Cladirea Unirii View, Etaj 1, Birou nr.101, Sector 3, Bucuresti

Colectarea, prelucrarea și utilizarea datelor cu caracter personal

Categorii de date prelucrate

Sunt prelucrate următoarele categorii de date:
•    Date de comunicare (de exemplu, nume, prenume, telefon, e-mail, adresă, adresă IP)
•    Date contractuale principale (de exemplu, relații contractuale, dobânzi contractuale sau legate de produse)
•    Datele tranzacției

Principii

Datele cu caracter personal reprezintă toate informațiile referitoare la o persoană identificată sau identificabilă și includ, de exemplu, nume, adrese, numere de telefon, adrese de e-mail, date principale contractuale, contabilitatea contractului și date de plată, acestea fiind o expresie a identității unei persoane.
Colectăm, prelucrăm și utilizăm datele cu caracter personal (inclusiv adresele de IP) doar atunci când există o bază legală pentru aceasta, interes legitim, in vederea executarii contractului sau v-ați dat acordul pentru prelucrarea sau utilizarea datelor cu caracter personal referitor la această chestiune, de exemplu, prin acceptarea expresă în momentul înregistrării sau a autentificării.

Prelucrăm datele cu caracter personal respectand principiul legalitatii, echitatii şi transparenţei  colectatam în scopuri determinate, explicite şi legitime şi nu sunt prelucrate ulterior într-un mod incompatibil cu aceste scopuri; adecvate scopului pentru care au fost colectate,  exacte si pe o perioadă care nu depăşeşte perioada necesară îndeplinirii scopurilor în care sunt prelucrate datele;

Scopul prelucrării datelor și bazele legale

Noi și furnizorii de servicii angajați de noi prelucrăm datele cu caracter personal în următorul scop: folosirea platformei online Castrol Partner Plus, in cadrul programului de loializare cu acelasi nume, gasita la adresa web www.castrolpartnerclub.com, in vederea castigarii de premii gasite in respectiva platforma.

Fișiere jurnal (cookies)

De fiecare dată când utilizați internetul, browserul dumneavoastră transmite anumite informații pe care le stocăm în așa-numitele fișiere cookies.
Salvăm fișierele jurnal doar pe o perioadă scurtă (13 luni), pentru a determina perturbările și din motive de securitate (de exemplu, pentru a clarifica tentativele de atac) și apoi le ștergem. Fișierele cookies ce trebuie gestionate ca dovezi sunt excluse de la regula ștergerii până la soluționarea completă a incidentului respectiv și pot fi transmite, în funcție de fiecare caz, autorităților de investigații.
Fișierele jurnal sunt utilizate și în scopuri de analiză (cu sau fără adresa IP completă). Vezi modulul Analiză web.
În fișierele jurnal sunt salvate în special următoarele informații:
–    Adresa IP (adresă protocol internet) a terminalului care este utilizat pentru accesarea Ofertelor online;
–    Adresa de internet a site-ului web de pe care a fost accesată Oferta online (așa-numitul URL de origine sau URL de direcționare);
–    Denumirea furnizorului serviciului utilizat pentru accesarea Ofertei online;
–    Denumirea fișierelor sau informațiilor accesate;
–    Data și ora, precum și durata de recuperare;
–    Cantitatea de date transferate;
–    Sistem de operare și informații despre browserul de internet utilizat, inclusiv add-on-uri instalate (de exemplu, Flash Player);
–    Cod stare http (de exemplu, „Solicitarea a reușit” sau „Fișierul nu a fost găsit”).

Copii

Această Ofertă online nu vizează copiii sub 18 ani.

Transferul de date

Transferul de date către alți operatori
Datele cu caracter personal sunt transmise către alți operatari în principal doar când este necesar pentru executarea unui contract, în cazul în care noi sau terța parte are un interes legitim față de transfer sau dacă v-ați dat acordul. Detalii despre bazele legale pot fi găsite în secțiunea Scopul prelucrarii și bazele legale. Terțele părți pot fi și alte companii din grupul Castrol. Atunci când datele sunt transferate unor terțe părți în baza unui interes justificat, acest lucru este explicat în prezenta Politica de Confidentialitate privind protecția datelor.
În plus, datele pot fi transferate către alți operatori când suntem obligați să facem acest lucru conform reglementărilor legale sau ordinelor administrative sau juridice aplicabile.

Furnizorii de servicii (generale)
Am angajat furnizori externi de servicii pentru sarcini precum servicii de vânzări și marketing, gestionarea contractelor, a plăților, programare, găzduire de date și linii de asistență. Am ales cu grijă acești furnizori de servicii și îi evaluăm periodic, în special în ceea ce privește gestionarea și protecția eficientă a datelor salvate. Toți furnizorii de servicii sunt obligați să asigure confidențialitatea și să respecte prevederile legale. Furnizorii de servicii pot fi și alte companii din grupul Castrol.

Durata stocării, perioade de retenție

În principal, vă stocăm datele atât cât este necesar pentru a furniza Ofertele noastre online și serviciile asociate atât timp cât avem un interes justificat în stocarea acestora (de exemplu, este posibil să avem în continuare un interes justificat în marketingul prin poștă la executarea unui contract). În toate celelalte cazuri vă ștergem datele cu caracter personal, cu excepția celor pe care trebuie să le stocăm pentru îndeplinirea obligațiilor legale (de exemplu, suntem obligați să păstrăm documente precum contracte și facturi pe o anumită perioadă de timp, ca urmare a perioadelor de retenție conform codului fiscal).

Utilizarea cookie-urilor

Date generale

Cookie-urile sunt fișiere text mici salvate pe computerul dumneavoastră atunci când vizitați o Ofertă online. Dacă accesați această Ofertă online altă dată, browserul dumneavoastră transmite conținutul cookie-urilor către ofertantul respectiv și permite astfel reidentificarea terminalului. Citirea cookie-urilor ne permite să ne configurăm în mod optim Ofertele online pentru dumneavoastră și vă facilitează utilizarea acestora.

Dezactivarea și ștergerea cookie-urilor

Când vizitați paginile noastre de internet veți fi întrebat într-o fereastră popup dacă sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor de pe pagina noastră sau doriți să le dezactivați din setări.
Dacă decideți să blocați cookie-urile, browserul dumneavoastră are o opțiune de blocare. Acest cookie are exclusiv rolul de a aloca obiecția dumneavoastră. Dezactivarea cookie-urilor poate dezactiva funcții individuale ale paginilor noastre de internet. Rețineți că, din motive tehnice, un cookie de blocare poate fi setat doar pentru browserul care a fost utilizat pentru setarea acestuia. Dacă ștergeți cookie-urile sau folosiți un alt browser sau un alt terminal trebuie să le blocați din nou.
Preferințele nu se aplică în cazul cookie-urilor care sunt setate în timpul vizitelor dumneavoastră pe paginile de internet ale terților de către alți furnizori.
Browserul dumneavoastră vă permite în orice moment ștergerea tuturor cookie-urilor. Pentru aceasta, consultați funcțiile de asistență ale browserului dumneavoastră. Totuși, acest lucru poate cauza indisponibilizarea unor funcții individuale.
În plus, puteți gestiona și dezactiva cookie-urile terților pe următoarea pagină web:
http://www.youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices.
Întrucât nu operăm acest site web, nu suntem responsabili și nu putem influența conținutul și disponibilitatea.

Prezentarea generală a cookie-urilor folosite de noi

În această secțiune puteți găsi o prezentare generală a cookie-urilor folosite de noi.

castrol_partner_plus_session - Cookie functional: Menține o sesiune securizată pe durata vizitei. Cookie-ul de sesiune este generat automat in momentul accesarii site-ului si este utilizat pentru managementul aplicatiilor web (protocol HTTP, completarea anumitor formulare, interactiunea cu anumite elemente din site etc.).

XSRF-TOKEN - Cookie funcțional: Utilizat în scopul de a menține securitatea website-ului

_ga - Google Analytics

_gid - Google Analytics

_gat - Google Analytics

Analiză web

Avem nevoie de informații statistice despre utilizarea Ofertelor noastre online pentru a le concepe astfel încât să fie mai ușor de utilizat, pentru a efectua măsurători de anvergură și cercetare de piață.
În acest sens, folosim instrumentele de analiză web descrise în această secțiune.
Profilurile de utilizare create de aceste instrumente folosind cookie-urile analitice sau analizând fișierele jurnal nu conțin date cu caracter personal. Instrumentele fie nu utilizează deloc adresele IP, fie le restrâng imediat la colectarea datelor.
Instrumentele oferă date prelucrate doar pentru procesatorii ce se supun directivelor noastre și nu în scopuri proprii.
Mai jos puteți găsi informații despre ce oferă fiecare instrument și cum puteți refuza colectarea și prelucrarea datelor prin respectivul instrument.
Rețineți că în ceea ce privește instrumentele care folosesc cookie-uri de blocare, funcția de blocare afectează un dispozitiv sau un browser și este astfel valabilă pentru terminalul sau browserul utilizat la momentul respectiv. În cazul în care folosiți mai multe terminale sau browsere, trebuie să efectuați blocarea pe fiecare dispozitiv și fiecare browser.
În rest, puteți evita în general formarea de profiluri de utilizare dezactivând utilizarea cookie-urilor; pentru aceasta, consultați secțiunea Dezactivarea și ștergerea cookie-urilor.

WebTrends este asigurat de WebTrends Inc., 851 SW 6th Ave., Suite 1600, Portland, Oregon 97206, SUA.
Puteți refuza colectarea sau prelucrarea datelor dumneavoastră folosind opțiunea de blocare prin clic pe link-ul următor: https://ondemand.webtrends.com/support/optout.asp.

Pluginuri sociale

În Ofertele noastre online folosim așa-numitele pluginuri sociale de la diferite rețele de socializare; acestea sunt descrise individual în această secțiune.
În timpul utilizării pluginurilor, browserul dumneavoastră stabilește o conexiune directă cu serverele respectivei rețele de socializare. În acest mod, furnizorul respectiv primește informații pe care browserul dumneavoastră le-a accesat de pe site-ul Ofertelor noastre online, chiar dacă nu aveți un cont de utilizator la acest furnizor sau nu sunteți conectat în cont în momentul respectiv. Fișierele jurnal (inclusiv adresele IP) sunt, în acest caz, transmise direct de către browserul dumneavoastră către furnizorul respectiv și pot fi stocate acolo. Furnizorul sau serverele sale pot fi situate în afara UE sau SEE (de exemplu, în Statele Unite).
Pluginurile sunt extensii individuale asigurate de furnizorii rețelelor de socializare. Din acest motiv, nu putem influența anvergura datelor colectate și stocate de acestea.
Puteți găsi obiectivul și anvergura colectării, prelucrării și utilizării continue a datelor de către rețeaua de socializare, precum și drepturile dumneavoastră și opțiunile de setare pentru protejarea vieții private consultând notificările privind protecția datelor ale respectivei rețele de socializare.
În cazul în care nu doriți ca furnizorii de rețele de socializare să primească și, dacă este cazul, să stocheze sau utilizeze datele, nu trebuie să folosiți respectivele pluginuri.
 

Pluginurile Facebook

Facebook este operată la www.facebook.com de către Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SUA și la www.facebook.de de către Facebook Ireland Limited, Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, Dublin 2, Irlanda („Facebook”). Puteți găsi o prezentare generală a pluginurilor Facebook și aspectul lor aici: http://developers.facebook.com/plugins; găsiți informații despre protecția datelor la Facebook aici: http://www.facebook.com/policy.php.

Link-uri externe

Ofertele noastre online pot include link-uri către pagini de internet ale terților – furnizori care nu sunt asociați cu noi. După ce accesați link-ul, nu avem nicio influență asupra colectării, prelucrării și utilizării datelor cu caracter personal transmise prin accesarea link-ului către partea terță (precum adresa IP sau URL-ul site-ului unde se află link-ul), întrucât nu putem, bineînțeles, monitoriza comportamentul terților. Nu ne asumăm nicio responsabilitate pentru prelucrarea unor astfel de date cu caracter personal de către terți.

Securitate

Angajații noștri și companiile care furnizează servicii în numele nostru au obligația asigurării confidențialității și respectării legislației aplicabile privind protecția datelor.
Luăm toate măsurile tehnice și organizatorice necesare pentru asigurarea unui nivel de securitate adecvat și protejarea datelor dumneavoastră administrate de noi, în special împotriva riscurilor de distrugere, manipulare, pierdere, modificare ilegală sau neintenționată sau divulgare sau acces neautorizat/ă. Măsurile de securitate sunt îmbunătățite constant, în linie cu progresul tehnologic.

Drepturile utilizatorilor – Art. 12-23 din Regulamentul general privind protecția datelor

Pentru exercitarea drepturilor dumneavoastră, vă rugăm să folosiți detaliile furnizate în secțiunea Contact. În acest caz, asigurați-că că există posibilitatea identificării clare a persoanei.
Dreptul la informare și acces:
Aveți dreptul de a obține confirmarea noastră privind prelucrarea sau neprelucrarea datelor cu caracter personal și, dacă da, accesul la aceste date.
Dreptul la rectificare și ștergere:
Aveți dreptul la rectificarea datelor dumneavoastră cu caracter personal inexacte care vă privesc, fără întârziere nejustificată. Având în vedere scopul prelucrării, aveți dreptul la completarea datelor cu caracter personal incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declarații suplimentare.
Acest lucru nu este valabil pentru datele necesare pentru facturare și contabilitate sau care sunt supuse perioadei legale de retenție. Dacă accesul la astfel de date nu este necesar, prelucrarea acestora este restricționată (vezi mai jos).
Restricționarea prelucrării:
Aveți dreptul de a solicita – cu condiția să fie îndeplinite cerințele legale – restricționarea prelucrării datelor dumneavoastră.
 Dreptul la opozițieAveți dreptul de a vă opune, din motive legate de situația particulară în care vă aflați, prelucrării în temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (e) sau (f) sau al articolului 6 alineatul (1) din Regulament, a datelor cu caracter personal care vă privesc, inclusiv creării de profiluri pe baza respectivelor dispoziții. Nu vom mai prelucra datele cu caracter personal, decât dacă dovedim respectarea cerințelor legale de a furniza motive demonstrabile pentru continuarea prelucrării, dincolo de interesele, drepturile și libertățile dumneavoastră sau pentru stabilirea, exercitarea sau apărarea acțiunilor în justiție.
Refuzarea marketingului direct:
În plus, puteți refuza în orice moment prelucrarea datelor cu caracter personal în scopuri de marketing direct.
 

Dreptul de a obține din partea operatorului ștergerea datelor cu caracter personal care vă privesc, fără întârzieri nejustificate, iar operatorul are obligația de a șterge datele cu caracter personal fără întârzieri nejustificate în cazul în care se aplică unul dintre următoarele motive:

(a) datele cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;

(b) persoana vizată își retrage consimțământul pe baza căruia are loc prelucrarea, în conformitate cu articolul 6 alineatul (1) litera (a) sau cu articolul 9 alineatul (2) litera (a), și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrarea;

(c) persoana vizată se opune prelucrării în temeiul articolului 21 alineatul (1) și nu există motive legitime care să prevaleze în ceea ce privește prelucrarea sau persoana vizată se opune prelucrării în temeiul articolului 21 alineatul (2);

(d) datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;

(e) datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale care revine operatorului în temeiul dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidența căruia se află operatorul;

(f) datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societății informaționale menționate la articolul 8 alineatul (1).
11.1.    Portabilitatea datelor:
Aveți dreptul de a primi datele pe care ni le-ați furnizat într-un format comun, structurat, ce poate fi citit de un software – dacă este posibil din punct de vedere tehnic – pentru solicitarea transferului datelor respective către un terț.

11.2.    Dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere:
Aveți dreptul de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere. Puteți apela la autoritatea de supraveghere cu competență la domiciliul dumneavoastră sau în țara dumneavoastră sau la autoritatea de supraveghere responsabilă în cazul nostru. Vezi mai jos:

Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
Adresă:
B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30    Sector 1, cod postal 010336 Bucuresti, Romania
Telefon: +40 318 059 211
Fax: +40 318 059 602
Email: anspdcp@dataprotection.ro

Modificări la Notificarea privind protecția datelor

Ne rezervăm dreptul de modificare a măsurilor noastre de securitate și protecția datelor, dacă acest lucru este necesar ca urmare a progresului tehnic. În astfel de cazuri, vom modifica în mod corespunzător Notificarea privind protecția datelor. Așadar, vă rugăm să urmăriți versiunea actuală a Notificării privind protecția datelor, întrucât pot exista modificări.

Contact

Dacă doriți să ne contactați, ne puteți găsi la adresa prezentată în secțiunea „Operatorul”.
Dacă aveți sugestii sau reclamații cu privire la procesarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, vă recomandăm să apelați la ofițerul nostru responsabil cu protecția datelor:

Data intrării în vigoare: 01.02.2020

Protecţia datelor

Securitatea şi protecţia datelor

Ne bucurăm pentru interesul arătat şi participarea la programul de loialitate.  

Castrol vă respectă sfera personală

Protejarea sferei personale în timpul procesării datelor dumneavoastră de beneficiar/utilizator, precum şi garantarea protecţiei tuturor informaţiilor de afaceri ale dumneavoastră, reprezintă o prioritate pentru noi, pe care o luăm în considerare în relaţia noastră de colaborare. Vă procesăm datele de utilizator colectate atunci când accesaţi paginile noastre de internet păstrând confidenţialitatea şi respectând cerinţele legale. Protecţia datelor şi securitatea informaţiei sunt o parte integrantă a politicii companiei noastre.

Colectarea şi procesarea datelor de beneficiar/utilizator şi de firmă

Datele de utilizator ale beneficiarului precum de exemplu numele şi prenumele proprietarului sau administratorului sunt salvate în platforma la crearea contului, considerând informațiile primite din partea echipei Castrol Lubricants RO. Adiţional, vor fi salvate şi folosite următoarele date cu privire la firma participantă la program:
 

Numele firmei
Adresa firmei
Numărul de angajaţi
Codul de identificare fiscală
Adresa de e-mail de afaceri
Numărul de telefon fix şi mobil de afaceri
Datele cu privire la achiziţiile de la distribuitorii pe care i-aţi selectat pentru produsele Castrol ce participă la programul de loializare, astfel încât să vă primiţi automat punctele.

Utilizarea datelor de utilizator ale beneficiarului şi de firmă

Castrol utilizează datele pentru:

administrarea şi funcţionarea programului de loializare ca de exemplu alocarea de puncte în conturile participanţilor
în scopuri statistice interne
acţiuni de marketing
informări importante precum modificarea Termenilor şi condiţiilor, anunţarea apropierii datei de expirare a punctelor
expedierea de newslettere de care vă puteţi oricând dezabona
administrarea tehnică a paginilor de internet
sondaje despre produse, marketing numai atât cât este necesar în fiecare caz.
Fără acordul dumneavoastră nu transmite mai departe datele dumneavoastră de utilizator către terţi externi care sunt implicaţi în programul extra (ex. prin Termeni şi condiţii).
Pentru funcţionarea programului de loializare vor fi informaţi cu privire la participarea dumneavoastră distribuitorii aleşi de dumneavoastră în cadrul programului.

Utilizarea de Cookies

Cookies sunt fişiere mici tip text care sunt salvate pe calculatorul dumneavoastră atunci când vizitaţi site-ul nostru.
Pentru programul de loializare sunt folosite Session Cookies si Analytics Cookies. Folosind setările browser-ului dumneavoastră puteţi respinge acceptarea de cookies. Vă rugăm să reţineţi că prin dezactivarea cookie-urilor este posibil ca unele funcţii ale paginii de internet să nu mai fie accesibile. 
De asemenea, dacă doriţi, puteţi să ştergeţi cookies oricând doriţi. Pentru ştergerea de cookies vă rugăm informaţi-vă utilizând funcţia "Ajutor" a browser-ului dumneavoastă.  

Utilizarea linkurilor externe

Site-ul nostru poate conţine linkuri către paginile altor firme terţe, cărora nu li se aplică această politică de protecţie a datelor. După ce daţi click pe aceste linkuri nu mai avem nici o influenţă în ceea ce priveşte colectarea, salvarea, prelucrarea datelor de utilizator de către terţ (precum de exemplu adresa IP sau URL-ul pe care se află link-ul) pentru ca nu mai este sub controlul nostru. Pentru prelucrarea acestor date de utilizator de către terţ, Castrol nu îşi asumă nici o răspundere.
 

Siguranţa

Castrol ia măsuri de siguranţă pentru a proteja datele pe care le gestionăm împotriva manipulării, pierderii, accesului neautorizat sau divulgării. Măsurile noastre de securitate sunt îmbunătăţite continuu în strânsă legătură cu cele mai noi inovaţii tehnologice.