Garanția motorului

Sunt de acord prin:

 1. Promovarea garanției motorului Castrol către toți clienții care au mașina reparată / au făcut schimbul de ulei cu uleiul de motor Castrol Edge, Magnatec sau GTX, unde vehiculul are mai puțin de 12 ani și kilometrajul nu depășește 150.000 km.
 2. Expunerea materialelor de comunicare la recepția service-ului
 3. Includerea numelui complet al uleiului Castrol utilizat și kilometrajul vehiculului pe factura / documentele clienților
 4. Oferirea clientului adresa de e-mail a service-ului nostru, pentru ca aceasta să fie inclusă în formularele de ÎNREGISTRARE PENTRU GARANȚIA DE MOTOR CASTROL și SOLICITARE DE DAUNE
 5. Oferirea acordului Castrol sau al Agenției desemnată de Castrol, care mă contactează direct pentru a mă sfătui în cazul în care unul dintre clienții mei a depus o SOLICITARE DE DAUNE
 6. Oferirea acordului pentru contactarea clientului care a depus SOLICITAREA DE DAUNE în termen de 7 zile, de către echipa Castrol (casenginewarranty@bp.com) pentru a stabili finalizarea unei evaluări tehnice
 7. Oferirea acordului pentru gestionarea comunicării cu clientul până la soluționarea SOLICITĂRII DE DAUNE
 8. Oferirea acordului pentru completarea formularului de evaluare tehnică (format digital) și trimiterea documentației justificative către Castrol (casenginewarranty@bp.com) prin e-mail
 9. Oferirea acordului pentru a trimite o ofertă clientului pentru lucrările necesare și, de asemenea, trimiterea ofertei la Castrol (casenginewarranty@bp.com) pentru aprobare.
Acord de garantie a motorului Castrol
GARANȚIA PENTRU MOTOR OFERITĂ DE CASTROL
Un program de garanție gratuită timp de 12 luni sau 15.000 km care vă va ajuta să atrageți și să păstrați clienții oferindu-le liniștea, iar pe dumneavoastră vă va ajuta să vă dezvoltați afacerea.

CUM FUNCȚIONEAZĂ GARANȚIA PENTRU MOTOR OFERITĂ DE CASTROL

Atunci când unul dintre clienții dumneavoastră folosește un ulei Castrol pentru lucrări de service sau pentru un schimb de ulei, se poate înregistra pentru o garanție gratuită de 12 luni sau 15.000 km care acoperă unele componente ale motorului.

 • Oferta este gestionată prin website-ul www.castrol.ro pentru auto-înregistrare
 • Garanția trebuie să fie înregistrată online de către proprietarul autovehiculului în termen de șapte zile calendaristice după efectuarea lucrărilor de service
 • Dacă în perioada de garanție clienții se confruntă cu o problemă, pot înregistra un formular online de SOLICITARE DE DAUNE pe www.castrol.ro/garantie
 • Toate solicitările vor fi investigate în detaliu de echipa Castrol (casenginewarranty@bp.com)

ELIGIBILITATE ȘI CONDIȚII

Un vehicul este eligibil pentru aceasta garanție dacă:

 • Are un motor diesel sau pe benzină;
 • Este personal și este autoturism, SUV sau vehicul comercial ușor cu o lungime medie a distanței între roți. Garanția nu se extinde asupra vehiculelor utilizate în scopuri comerciale, agricole sau servicii de transport persoane;
 • La momentul efectuării lucrarilor de service, kilometrajul indica mai puțin de 150.000 kilometri și vehiculul are o vechime de mai puțin de 12 ani.
 • Lucrarile de service relevante au fost realizate la un service auto din rețeaua Castrol SERVICE, folosind produsele aplicabile: Castrol Edge, Castrol Magnatec sau Castrol GTX.

CONDIȚII APLICABILE ACOPERIRII

 • Până la 3.000 EUR pentru orice solicitare de daune.
 • Vehiculele cu un kilometraj de peste 100.000 km la data schimbării uleiului beneficiază doar de 50% acoperire din dauna concretă, cu o limită de 1.500 EUR.

BENEFICIILE

Aveți oportunitatea de a consolida relațiile cu clienții și loialitatea acestora, oferindu-le o ofertă atractivă cu valoare adăugată:

 • Le puteți oferi clienților dumneavoastră un beneficiu tangibil dacă folosesc un ulei Castrol pentru lucrările de service ale autovehiculului lor
 • Service-ul dumneavoastră auto va ieși în evidență, comparativ cu alte service-uri independente care nu fac parte din rețeaua de ateliere partenere Castrol
 • Castrol garantează motorul, pentru ca dumneavoastră să nu aveți nicio responsabilitate dacă survine vreo problemă.
UN SCHIMB
DE ULEI CASTROL
GARANȚIE 1 AN PENTRU MOTOR
ZERO GRIJI

ACEASTA ESTE PROMISIUNEA NOASTRĂ

Grație experienței noastre de peste 120 de ani în lubrifierea motorului, avem încredere în calitatea uleiurilor de motor Castrol.

Fără compromisuri. Dacă ați avut mașina în service în rețeaua Castrol SERVICE, puteți îndeplini condițiile pentru a obține o garanție pentru motor oferită de Castrol.

Garanția este disponibilă pentru clienții Castrol CASTROL SERVICE care au făcut un schimb de ulei cu produse selectate din gama Castrol EDGE, MAGNATEC sau GTX. Pentru detalii complete privind eligibilitatea, consultați condițiile generale.

Condițiile Generale Ale Garanției Pentru Motor

Această garanție oferă protecție suplimentară pentru clienții eligibili în eventualitatea deteriorării motorului vehiculelor lor. Clienții trebuie să se înregistreze pentru această garanție utilizând formularul de înregistrare online și să accepte următoarele condiții generale înainte de a face o solicitare de daune, în caz contrar, solicitarea nu va fi acoperită. Această garanție nu afectează drepturile legale ale unui client. Sub rezerva următoarelor condiții generale, Castrol Limited este de acord să ramburseze costurile de reparare sau înlocuire a oricăreia dintre componentele motorului enumerate în CLAUZA 5, care sunt deteriorate sau distruse ca urmare a defectării unui produs aplicabil (definit în CLAUZA 4), aferent schimbării uleiului la un service auto participant din rețeaua Castrol SERVICE.

1. DATA INTRĂRII ÎN VIGOARE ȘI ÎNREGISTRAREA

1.1. Această garanție intră în vigoare la data următoare (a) la 30 de zile de la data efectuării lucrărilor de service, sau (b) data la care odometrul ajunge la o distanță măsurată cumulată între cea la intrarea în service plus 1.000 km.

1.2. Garanția trebuie să fie înregistrată online de către proprietarul legal autorizat sau de către utilizatorul vehicului în termen de șapte zile calendaristice după efectuarea lucrărilor de service. Această garanție este nulă dacă nu este înregistrată în cursul perioadei de înregistrare.

1.3. Prin înregistrarea garanției așa cum se prevede în prezenta, vă dați acordul expres de a fi sub obligativitatea prevederilor acestei garanții, inclusiv, dar fără limitare, ELIGIBILITATE și CONDIȚIILE de la CLAUZA 2, PERIOADA de GARANȚIE de la CLAUZA 3 și LIMITELE DE RESPONSABILITATE prevăzute în CLAUZA 6 de mai jos.

2. ELIGIBILITATE ȘI CONDIȚII

Un vehicul este eligibil pentru această garanție dacă:

2.1. Are un motor diesel sau pe benzină;

2.1.1. Este personal și este autoturism, SUV sau vehicul comercial ușor cu o lungime medie a distanței între roți. Garanția nu se extinde asupra vehiculelor utilizate în scopuri comerciale, agricole sau servicii de transport persoane; și

2.1.2. La momentul efectuării lucrărilor de service, kilometrajul indică mai puțin de 150.000 kilometri și vehiculul are o vechime de mai puțin de 12 ani.

2.1.3. Lucrările de service relevante au fost realizate la un service auto din rețeaua Castrol SERVICE, folosind produsele aplicabile relevante.

4. PRODUSELE APLICABILE

Această garanție se aplică exclusiv uleiurilor de motor Castrol enumerate mai jos („Produs aplicabil”):

 • Castrol EDGE
 • Castrol MAGNATEC
 • Castrol GTX

5. ACOPERIRE

Numai următoarele componente ale motorului sunt acoperite de această garanție:

 • Pistoane și inele
 • Rulmenți turbo
 • Lanțuri de distribuție
 • Alezaj cilindru
 • Pompă de ulei
 • Tije și lagăre de tijă
 • Arbori de echilibrare & tacheți
 • Arbore cu came & rulmenți
 • Arbore cotit & rulmenți
 • Căptușeli de supapă
 • Mecanism de angrenare a distribuției (nu se aplică pentru mașinile pe motorină)
 • Bolțuri de piston & bucșe
 • Distribuție & pinioane de lanț
 • Tije & ghidaje de supapă (nu sunt incluse debavurările)
  - Căptușeli de supapă

6. LIMITAREA RĂSPUNDERII

6.1. În niciun caz, responsabilitatea cumulată Castrol în cadrul acestei garanții nu va depăși valoarea cea mai mică dintre 3.000 EUR (sau echivalentul în moneda de plată relevantă) și în niciun caz, valoarea justă de piață a vehiculului.

6.2. În cazul în care odometrul vehiculului indică o valoare egală cu sau de peste 100.000 kilometri la data efectuării lucrărilor de service, răspunderea Castrol în legătură cu respectivul vehicul va fi limitată la 50% din orice solicitare de daune și nu va depăși 1.500 EUR (sau echivalentul în moneda de plată relevantă).

6.3. Această garanție nu acoperă solicitările pentru daune care rezultă în urma coliziunii, abuzului din neglijență sau intenționat, unor lucrări de service sau de întreținere neadecvate, defectelor de producție, instalării necorespunzătoare a oricărei piese, contaminării lichidului de răcire sau nemenținerii uleiului de motor și a lichidului de răcire la nivelurile recomandate de producător. Castrol nu va refuza plata pentru solicitările de daune care, de altfel, respectă prevederile acestei garanții, cu excepția cazului în care demonstrează cu bună credință că una sau mai multe dintre aceste cauze au dus la solicitarea pentru acordarea de despăgubiri.

6.4. Această garanție nu acoperă solicitările de daune acoperite de garanția producătorului vehiculului sau de orice contract de servicii extins. Dacă ați respectat termenii acestei garanții însă, Castrol va plăti suma deductibilă (dacă este cazul) care va fi plătită de dumneavoastră în cadrul oricărui contract de servicii extins achiziționat de dumneavoastră, care acoperă o astfel de solicitare de daune.

6.5. Nimic din prezenta nu este menit să afecteze/împiedice/limiteze sau să restricționeze în vreun fel orice drept statutar pe care îl aveți în conformitate cu legile aplicabile. Această garanție nu înlocuiește/ restricționează și nu afectează în vreun fel garanția de conformitate statutară pentru produsele aplicabile în conformitate cu legea.

7. DEPUNEREA UNEI SOLICITĂRI DE DAUNE

7.1. În cazul în care doriți să depuneți o solicitare de daune în baza acestei garanții, trebuie să furnizați dovezi satisfăcătoare către Castrol că îndepliniți criteriile de eligibilitate dispuse în clauza 2.

7.2. Furnizați dovezi satisfăcătoare către Castrol că îndepliniți criteriile de eligibilitate (CLAUZA 2). Castrol vă recomandă să păstrați copii ale facturilor, chitanțelor, documentelor de service sau ale comenzilor de reparații, pentru a dovedi că:

7.2.1. în timpul lucrărilor de service a fost folosit un produs aplicabil Castrol;

7.2.2. lucrările de Service au fost realizate într-un service din rețeaua Castrol Service;

7.2.3. data efectuării lucrărilor de service; și

7.2.4. kilometrajul din data realizării lucrărilor de service.

7.3. Trebuie să trimiteți o estimare detaliată a oricăror lucrări de reparații efectuate de un service din rețeaua Castrol SERVICE. După ce este trimisă, solicitarea dumneavoastră de daune va fi analizată de departamentul nostru tehnic.

7.4. Castrol își rezervă dreptul de a avea acces la motorul vehiculului pentru a face fotografii, de a lua mostre de ulei de motor, de a avea acces la orice piese ale motorului defecte și de a efectua testarea tuturor probelor furnizate. Rezultatele analizei uleiului de motor vor fi luate în considerare în orice solicitare de daune care rezultă din această garanție.